Няма данни да бъдат заложени сега всички политики в бюджет 2022

...
Няма данни да бъдат заложени сега всички политики в бюджет 2022
Коментари Харесай

Нова актуализация на бюджета - през юли 2022 г.

Няма данни да бъдат заложени в този момент всички политики в бюджет 2022 г. През юли 2022 година може да бъде направена възможна нова актуализация на бюджета, включваща резултатите от анализите на другите групи и съобразена с рекомендациите на останалите партии.

Около това се сплотиха " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ по време на полемиката за сформиране на коалиционно съглашение по тематиката " Финанси ".

" Който почивал - почивал, който актуализирал - актуализирал ", отсече Любомир Каримански от Има Такъв Народ за възможната актуализация на бюджета през юли 2022 година

Асен Василев предлага помощите за деца и млади фамилии да си минат по реда на обществената комисия и да влязат в актуализацията на бюджета. Осигуряването на безплатните яслите и детски градини също би трябвало да мине през отрасловата комисия. Пенсионната система също би трябвало да мине през Комисията по обществена политика в Народното събрание.

Ето върху още по кои тематики партии си стиснаха ръцете:

Партиите се съгласиха бюджетният недостиг да бъде в размер от 3.5 до 4.5%.

За понижаване на Данък добавена стойност върху храните от 20 на 9% - да се направи първо разбор на самото Данък добавена стойност.

Увеличението на минималната работна заплата да стане не по-малко от 700 лева - за бюджет 2023 година да се фиксира % и да се синхронизира с европейската инструкция.

Разработване и финансово обезпечаване на проект за финансова поддръжка на българския бизнес взеха решение още партиите по време на полемиката на тематика " Финанси ".

Финансовата децентрализация за общините да остане обект на разбор със самите общини колко процентни пункта да получат. Партиите не съумяха да доближат до консенсус по тази тематика, а си сложиха период да стигне до решение в бюджета за 2023 година да има модел за финансовата децентрализация, от който всички са удовлетворени, еднообразно недоволни и по авансово заложени аршин.

Партиите се схванаха още за създаване на работна група за налога върху даренията, меценатство и спонсорство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР